Ház építés kulcsrakész házak családi faház hétvégi ház AJÁNLATKÉRÉS ÉPÍTKEZÉSI MUNKÁRA HÁZÉPÍTÉS LAKÓHÁZAK ÜZLET HELYISÉGEK CSALÁDI HÁZ NYARALÓ SORHÁZ IKERHÁZ EGYÉB HÁZÉPÍTÉS KONTÉNER HÁZ LAKÓKOCSI TETŐ LAPOS TETŐ IDŐJÁRÁS BRICOSZTORE OBI.-Épitsen a bölcsek kövével SILKA YTONG Eladó telkek ingatlanok üzletek. HÁZ ÉPÍTÉS KULCSRAKÉSZ HÁZAK CSALÁDI FAHÁZAK LAKÓ KOCSI.

2011. július 17., vasárnap

WELLNESS AKCIÓKLAST MINUTEBALATONI NYARALÁSNYARALÁS 2011



Kedvezményes Wellness ajánlatok Wellness akciók


Miért érdemes regisztrálni a Hirlevélre:

Csak a wellnesshetvege.hu olvasói által foglalható különleges kedvezmények. Hirek, érdekességek 2 hetente.

Regisztráció..

Wellness Akció részletes kereső
Last Minute Belföldi utak




Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness












Az óriási üvegfalak bepillantást engednek közvetlenül a Wellness részbe. Micsoda élet van itt ! 5 medence, kisebb nagyobb hidegebb melegebb . Úszómedence , élményfürdő és gyógymedence. Vizhőmérsékletek : 28, 30, 32 még egészen meleg 38 fokos gyógyviz is érkezik a Zsóry fürdőből.. Télen nyáron a NYARALÁS hangulata terjed a levegőben. Meglepően sok itt a gyerek. Külön kis játszó kuckót kaptak, mely határos a wellness résszel, és az üvegfalon át állandóan látni lehet a gyerekeket.

PRÓBÁLJA KI MOST
CSAK 9.900 Ft -ért!







Tisza Balneum Thermal Hotel












A wellness részlegben 2 belső és 2 külső medence van. A külső nagy medencében csak a szemünket gyönyörködtettük, mert a viz hőfoka már csak 15 fok volt. A többi medence közül egyik 34 a másik 32 fokos. Kint sem fáztunk a meleg vizben üldögélve. A szaunarészben több szauna , pihenő ágyak és Kneipp taposó is rendelkezésünkre állt. A törölköző használatért nem kell fizetni, a szaunához megfelelő csobbanó medence van. ( aki szereti a 15 fokos vizet a szauna után, annak minden kivánsága teljesül )
Wellness Szállodák:

Szállodák Eger
Szállodák Debrecen
Szállodák Harkány
Szállodák Hévizen
Szállodák Zalakaroson
Szállodák Bükfürdőn
Siófoki szállodák

Még Több Szálloda..






Eger Park hotel vélemények













A magánkézben lévő Hotel Eger*** & Park **** két épületből áll. Egyik épület teljesen felújított, elegáns 3 csillagos épület, wellness centrummal, medencékkel, szauna parkkal. Míg a másik épület őrzi a régi kastélyok hangulatát, mind berendezésével, mind a falak - ajtók díszítéseivel 4 csillagos megjelenésével. A két épület fantasztikusan kiegészíti egymást. Szabadon választhatunk, melyik részen kérünk szobát, ezt érdemes már foglaláskor egyeztetni és pénztárcánkhoz mérten kérhetünk drágább vagy olcsóbb szobákat, zuhanyzós, kádas vagy akár jacuzzis fürdőszobával. Természetesen az étterem, az ellátás és a wellness részleg azonos minden szobára vonatkozóan, illetve a kiválasztott wellness csomagnak megfelelően.

WELLNESS DELUX EGER
HÉTKÖZNAP
Érvényes: 2011 augusztus 31-ig,
3 éjszakás tartózkodás esetén
hétköznap
Ár: kétágyas szobában a
Hotel Eger *** -ben
8.990 Ft / fő / éj
További részletekért kattintson ide...

Wellness hotel Akciók Eger
Wellness Hétvége Egerben
Wellness szállodák
Belföldi nyaralás






KAROS-SPA**** superior szálloda ZALAKAROS
Wellness szállodák Zalakaros














Az Alma-Spa Wellness Világ területe és elrendezése megfelelö a szálloda méretéhez viszonyítva. Nem tolonganak a nyugdíjasok, sőt nagyon sok ifjú pár és kisgyerek volt a medencékben. A pihenö-napozó ágyak, a szauna park, külsö –belsö medencék és élményfürdök elrendezése nagyon ötletes, a jó helykihasználást 2 szintes pihenörésszel valósitották meg. Zalakaros ...

Itt járt a Wellness Controll CSAPAT!






Lapozás: 1 2 3 4 5 6 ... > >|


Medence tervezés épités



Amire szüksége lesz:

Elsősorban megfelelő hely a kertben, vagy a házban. Építési engedély
A jelenleg hatályos jogszabályok szerint az 5 köbméternél nagyobb űrtartalmú fürdő és más célú medence létesítésénél az építtetőnek építési engedélyt kell kérnie az ingatlan fekvése szerinti elsőfokú hatóságtól.
Nem utolsósorban pénz

Egy medence is lehet kiviteltől függően középkategóriás vagy luxus, azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy egy kellően előrelátó építtető középkategóriás medencéjét néhány év alatt csúcskategóriássá tudja fejleszteni. A medencére fordított összeg tehát tág határok között változhat..

Két alapvető eset lehetséges: a kerti, valamint a beltéri elhelyezés. Sokan szeretnék a két megoldást valamilyen szinten ötvözni. Nekik azt javasoljuk, hogy csak nagyon jó építész, illetve kivitelező támogatásával válasszanak ilyen megoldást, előre tisztázzák a szerkezet részleteit, legjobb, ha a kivitelezőtől referenciát is kérnek.

Kerti medence
Az építésénél fontos, hogy feltöltött talajon alapozni nem szabad, és komyolan kell venni az építési hatóság előírásait.

Ki ne szeretne a háza udvarába egy akkora medencét, amiben lehet úszni, pancsolni? A kerti medence kivitelezése olcsóbb, nincs szükség párátlanító, szellőztető rendszerre, sőt, még a víz fütése elhagyható vagy elhalasztható.

Ha már megvan a medence, ki kell alakítani a környerzetét is. Lehetőleg ne ültessünk fákat és bokrokat, mert a róluk elhulló levelek feleslegesen terhelik a tisztítórendszert. Ha szélvédett helyen van, elkerülhető a nagyobb hőveszteség, kevesebb szennyeződést hordhat oda a szél, és a hőérzet is kellemesebb. Fontos a medence kiemelése környezetéből, így nem válik a szélhordalékok, csapadékvizek gyüjtőhelyévé.

Beltéri medence
A kültéri medencével ellentétben bármikor használható, nincs szükség téliesítésre. Mivel a környezeti hatások nem jelentősek, így üzemeltetése kevesebb gonddal jár.
A kiszabaduló pára kezelhetősége érdekében a medencetérben a levegő hőmérséklete 2-3 fokkal haladja meg a medencevíz hőmérsékletét. Célszerü a medencét az épülettől szerkezetileg elválasztani. Figyeljünk oda a medencetér fütésének, párátlanításának gondos tervezése, az épületrész, nyílászárók jó hőszigetelésére. Az épület szerkezeti károsodásának elkerülése érdekében a medence vízzárósága is fokozott odafigyelést igényel.
Vízszűrés
A vízszűrés feladata kettős: egyrészről az, hogy a medencevízben a vizet nem kívánatos élettérré tevő lebegőanyag- és szervesanyag-tartalmat oly mértékben csökkentse, hogy az élet zavaró mértékű burjánzását elviselhető vegyszeres kezeléssel blokkolja, másrészről a szem számára is vonzóvá, kristályosan átlátszóvá, uszadék és lebegőanyag mentessé tegye. A szűrésnek két fázisát lehet megkülönböztetni: az előszűrést és a szűrést. Előszűrés alatt a nagyobb uszadékok (gallyak, levelek, rovarok, stb.) eltávolítását értjük.
A tulajdonképpeni medencevíz szűrés alatt az 1 mm-nél kisebb lebegőanyagok és a kolloidális méretű szennyeződések eltávolítását értjük. A szűrés minősége elsősorban a szűrőanyagtól függ. A legáltalánosabban használt, a természet által is kipróbált szűrőanyag a kvarchomok. Az egyéb megoldások tulajdonképpen kényszermegoldást jelentenek.
A leggyakrabban alkalmazott szűrőanyagok:

• Kvarchomok
A szűrőréteg vastag (magán medencéknél is 30-50 cm), a homok szemcsenagysága 0,6-0,8 mm. Az uszodatechnikai kvarchomokszűrők zárt, hengeres műanyag vagy rozsdamentes acél tartályok, amelyek kb. félig vannak kvarchomokkal töltve.

• Speciális papírbetét, műanyag szűrőbetét, szivacsbetét.
A szűrőréteg igen vékony (0,5-2,0 mm), merev anyag
Vegyszeres kezelés nélkül a medencék vize néhány héten belül bezöldül, használhatatlanná válik, ezért a ma elterjedt technológiák mellett a vegyszerezés mindenképpen szükséges része a vízkezelésnek.

A vegyszerezés feladatai:
• Fertőtlenítés
A vízben egészségügyi kockázatot jelentő vírusok, baktériumok, gombák elpusztítása. A fertőtlenítő hatást szokásosan oxidációs hatású vegyszerekkel (klór, bróm, jód, káliumpermanganát, aktív oxigén, ózon), vagy egyéb eljárással, (pl: ezüstözés, UV besugárzás, sósvizes fertőtlenítés).
• Algamentesítés
A fertőtlenítés mellet a vegyszeres vízkezelés másik kiemelt feladata az algaölés. Az algaspórák a széllel vagy esővel kerülnek a vízbe, emiatt elsősorban kerti medencéknél elkerülhetetlen az algásodási hajlam.

• pH beállítás
A víz pH-értéke a víz savasságát-lúgosságát mutatja. A semleges pH-érték 7,0. A természetes vizek pH-értéke enyhén lúgos (7,2-7,4). Az ivóvízre megengedett pH tartomány (6,8-8,5). A medencevízre javasolt pH érték 7,2-7,6.

• Teleltetés
A teleltetés vegyszerigénye abból fakad, hogy a legtöbb fóliás és műanyag medence gyártója előírja, hogy a medencét vízzel feltöltve kell átteleltetni. A téliesítő vegyszerek csökkentik a vízkőkiválási hajlamot, algagátló hatóanyaguk révén megakadályozzák a letakart medencében az algák szaporodását, megkönnyítve ezzel a tavaszi takarítást.
Automatikus működésű berendezések
A medencék karbantartásához tartozó műveletek részben vagy egészben automata berendezésekre bízhatók. Tudni kell azonban, hogy az automata berendezések alkalmazása nem jelenti azt, hogy nem kell a medence karbantartásával foglalkozni, csupán a ráfordított időt csökkenti, illetve az emberi feledékenységet, pontatlanságot küszöböli ki:




• Automata kezelőszelep
• Automata porszívó
• Vegyszeradagoló berendezések
• Páramentesítő berendezések.


Szerkezeti kialakítás
Vasbeton, csempe vagy üvegmozaik burkolattal:
A leghagyományosabb és Magyarországon mind a mai napig legáltalánosabban alkalmazott medenceszerkezet a zsaluzott vasbeton. Erre az építési módra általában jellemző, hogy az egyéni igényekhez maximálisan igazodik, azaz a medence mérete, alakja, mélysége, kiemelésének mértéke tetszőleges lehet. Általában csempével, vagy üvegmozaikkal lehet burkolni. A szakszerűen kivitelezett vasbeton medencéről elmondható, hogy a legtartósabb, mondhatni örök életű szerkezet.

Fóliázott betonmedence:
Külföldön és most már hazánkban is igen gyakoriak a fólia burkolatú medencék. Ebben az esetben a medence belső felületén PVC alapanyagú, UV stabilizált fóliaburkolat kerül elhelyezésre, ami biztosítja a vízzárást, és a felület megjelenését is. A fólia vastagsága általában 0,8-1,5 mm.
Fém-fóliás medence:
A medence építés talán legolcsóbb módja. Ebben az esetben a vízzáróságot PVC alapanyagú, UV stabilizált fólia biztosítja, ami konkrét méretekben kerül gyártásra, és készen megvásárolható. A medenceépítés építőmesteri munkái ezen technológia alkalmazásával lényegesen leegyszerűsödnek, házilag is könnyen elvégezhetők, ezáltal a kivitelezés költsége tovább mérsékelhető.
Műanyag (Polipropilén) medencék:
Magyarországon jelenleg a beton medencék mellett a második legelterjedtebb medencetípus. A felületük általában mintázott a csúszásveszély elkerülése érdekében.

Az uszodavíz kezelésének legfontosabb alkotóelemei a víz szűrése, a víz megfelelő intenzitású és irányú áramoltatása a medence minden részén, illetve biológiai, kémiai kezelése. Az ezekhez szükséges berendezések, szerelvények beépítése a medencébe feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a medence vize hosszú időn keresztül kristálytiszta legyen. Emellett érdemes megfontolni, hogy milyen gépészeti elem kerüljön még beépítésre, illetve hogyan lehet megteremteni a lehetőségét egy későbbi komfortnövelésnek.
A víz medencébe történő bevezetése, áramoltatása, elvezetése alapján kétféle alapvető rendszert különböztetünk meg: feszített víztükör és a fölözővel ellátott süllyesztett víztükör.

Süllyesztett víztükör
• szokásos magánmedence méreteknél vízkezelés szempontjából egyenértékű a feszített víztükrű rendszerrel,
• kivitelezés egyszerűbb, olcsóbb,
• medenceszerkezet kisebb helyigényű, és nincs szükség járulékos építészeti objektumra (kiegyenlítő tároló),
• a vízforgató rendszer működése járulékos zajoktól (víz csörgedezése) mentes, - vegyszerkipárolgás mértéke alacsonyabb.

Feszített víztükör
• medence mélysége teljes egészében kihasználható (nincs a vízfelszín felett 10-15 cm perem),
• nincs vízkő- és zsíros szennyeződés lerakódás a vízvonal magasságában,
• esztétikai szempontból általában kedvezőbb a megítélése.






Üdülési csekk , wellness akciók konferencia Belföldi szállodák Last Minute utak wellness hétvége gyerekbarát szállodák Last Minute belföld wellness szállodák Wellness hétvégék Héviz Hajdúszoboszló Zalakaros Eger wellness akciók wellness szállodák belföldi szállás wellness szállodák belföldi ajánlatok Belföldi szállodák wellness csomagok



Bejelentkezés
E-MAIL CÍM

JELSZÓ


Elfelejtett jelszó

Regisztráció



wellness

Telefon
06 30 5083266
H-P 9 - 18 között
















További ajánlatok:

Wellness Akciók
belföldi nyaralás 2011
Belföldi élményfürdők
Balatoni szállodák
Legujabb Szállodák
Nászutas ajánlatok
Családi nyaralás


Wellness Szállodák :

Eger Szállodák
Debrecen szállodák
Harkány szállodák
Héviz Szállodák
Zalakaros Szálloda
Bükfürdõ Szállodák
Siófoki szállodák
Sárvár Wellness
Sopron szállodák
Üdülési csekk
Wellness Ajánlatok


HIRDETÉSI Ajánlatok: marketing @ wellnesshetvege.hu

Wellness HIRLEVÉL.

HASZNOS LINKEK:
Konferencia Terem
Kastélyhotelek
TAJ Kártya
ÜDÜLÉSI CSEKK
Eger szállás
Zalakaros Szállás

Üdülésicsekk
Last Minute belföld
Wellness akciók
Wellness hotelek
Wellness szállodák
wellness csomagok

Nincsenek megjegyzések: